Islam-online.jouwweb.nl
Home » Help Moslims / Donaties

Voor al uw feesjes kunt u heerlijke Marokkaanse koekjes bestellen. Neemt u eens een kijkje  http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/marokkaansekoekjes/

Webwinkel zit nog wel in kinderschoentjes. Binnenkrot komen er meer koekjes bij.

 

                                                             GEZIN BERRAK

 

Gezin Berrak is een gezin dat bestaat uit moeder en twee dochters. Zij wonen op de top van een berg in de omgeving van Tanger. De twee dochters Loubna en Maryam de één is achttien jaar en de ander is achtentwintig jaar, zijn ernstig ziek aan hun nieren. Door de ziekte aan hun nieren kunnen Loubna en Maryam moeilijk lopen. Als je ze ziet, dan hebben ze een lengte van een kind van vijf jaar oud. Ze kunnen door hun nierziekte niet meer groeien. Ze hebben vergroeide benen en een kromme bolle rug met een bult dat uitsteekt. Zonder medicijnen kunnen ze hun bed niet uit. Eén van de meisjes zit nu vast aan een nierdialyse. Ze moet drie keer per week aan het apparaat. Het ziekenhuis waar dat gedaan wordt ligt een heel eind ver weg van hun huisje. Per keer dat ze aan de dialyse zit, kost het haar 55 euro. Dus per week heeft ze 165 euro nodig en per maand 660 euro. En dan nog de medicijnen en vervoer.

Moeder woont met haar twee dochters in een klein huisje waar net te wonen valt. Het krottige huisje is niet van hun, het is van de broer van de moeder van de meisjes. De oom van de meisjes heeft hun moeder wel eens gedreigd het huis uit te zetten, ondanks dat het huisje eigenlijk onbewoonbaar is. De oom is nu gestopt met dreigen, sinds 1 van de meisjes ernstig ziek is. Moeder heeft ook nog drie andere kinderen in het verleden verloren aan dezelfde ziekte. Ondanks alle moeilijkheden blijft moeder sterk en bedelt ze niet bij mensen.

 De Profeet (vrede zij met hem) zei met een opgestoken wijs- en middelvinger:

"Hij die voor een wees zorgt, of deze familie van hem is of een vreemde, zal samen met mij in het Paradijs zijn als deze twee (wijs- en middel) vingers."                  
                                                                                                                               
(Al-Boechari)

Wil je de moeder en haar twee dochters helpen, aarzel dan niet om uit te geven op de weg van Allah. Wil je éénmalig seddaka geven dan kan dit door een bedrag te storten wat je kunt missen. Of wil je seddaka geven door middel van een vaste donateur te worden van dit gezin. Dan is dat mogelijk door een bedrag van minimaal € 10, - tot € 700, - per maand te doneren.

Allah De verhevene zegt:

 

 وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا  

 

”En zij geven het voedsel waarvan zij hielden aan een arme, wees en een gevangene.”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            (Soerat al-Insaan:8)

Hoe kun je donateur worden?

Om donateur te worden kun je afspreken met een lid van Al Yatiem, over hoelang je een vaste donateur wil zijn voor dit gezin. Er is een keuze uit zes maanden doneren, één jaar of een paar jaar. Neem contact op met Marzouka (Nederlands-, Arabisch- en Berberstalig) Tel:    06-30466871  06-30466871   06-30466871   06-30466871 of met Nadia (Alleen Berbers- en Arabischtalig)
Tel:
   06-26002787  06-26002787   06-26002787   06-26002787 . Je kunt ook mailen naar
oegtie25@live.nl, dan nemen we zelf contact.